Zeer geslaagde Wielerdag voor bedrijven

Waar het NK wielrennen voor bedrijven eerder in het jaar niet door kon gaan door de corona perikelen, werd zondag een alternatief georganiseerd. Bedrijven die zich reeds hadden ingeschreven voor de titelstrijd in mei, namen deel aan de Wielerdag voor bedrijven. Met prachtig fietsweer genoten een honderdtal deelnemers van toertocht, een team training gericht op de ploegentijdrit en een gezellig wielercafé. Het bleek een schot in de roos, want er waren veel enthousiaste reacties te horen.

Er werd, na het aanmelden en een kop koffie met een versnapering, begonnen met een toertocht. Daarbij kon gekozen worden tussen een rit over 74 kilometer en een tocht over 54 kilometer. De start was vanaf de schitterende locatie van Markant Outdoor in Braamt. Onderweg kwamen de deelnemers twee Strava segmenten tegen, waar een klassement van bijgehouden werd door de organisatie. Op ’t Peeske waren Danny Tichelaar en Maxime Goerges, allebei van KPMG, de snelste mannen in exact dezelfde tijd en was Cindy van der Avoort van HAN Sport en Bewegen de snelste vrouw, terwijl op de Spijksedijk Michel van Raaij van Gilde Software en Nicoline Bos van Club Diplomatique du Velo de snelsten waren.

In de team training lag de focus op het op een juiste manier rijden in groepsverband, zoals in een ploegentijdrit. Oud professionals Jelle Nijdam en Steven Rooks en huidige profwielrensters Marjolein van ’t Geloof en Kirstie van Haaften beoordeelden de groepen op de beste technische uitvoering als team. Zij wezen het eerste team van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aan als de beste, daarbij aangevend dat het dichtbij elkaar zat en de rest toch wel op een gedeelde tweede plaats eindigde.

Finishfestival
Samen werd vervolgens onder het genot van goed verzorgde catering gekeken naar de Tour etappe die nét niet werd gewonnen door Marc Hirschi. Dit met onderbrekingen door een talkshow, waarin naast de genoemde juryleden ook de nationale klimaatgezant Marcel Beukeboom, Joost Brinkman van Cycling4climate en Petra Hofs van SamenOm aan het woord kwamen over de voordelen van fietsgebruik en de enorme bijdrage die dat kan leveren aan gezondheid en klimaat. Journalist en schrijver Marcel Rözer interviewde hen en ook de eerder genoemde prominenten tijdens dit zogenoemde Finishfestival.

Alle deelnemende teams gaven aan nu al uit te kijken naar het volgende officiële NK wielrennen voor bedrijven, dat op 30 mei 2021 opnieuw in Montferland plaats zal vinden en een programma biedt voor elke sportieve fietser. De organisatie kijkt er zelf ook naar uit om iedereen dan weer terug te zien.

Uitslag Strava segementen:

’t Peeske:
Mannen:
1. Danny Tichelaar KPMG
1. Maxime Goerges KPMG
3. Christian Baerends IF Technology

Vrouwen:
1. Cindy van der Avoort HAN Sport en Bewegen
2. Nicoline Bos Club Diplomatique du Velo

Spijksedijk
Mannen:
1. Michel van Raaij Gilde Software
2. Sander Winkels Prorail

Vrouwen:
1. Nicoline Bos Club Diplomatique du Velo
2. Mirty Grootveld – Post KPMG